Over mij

Bert Corsius

Levensvreugde en presence-coach

Mijn naam is Bert en een 3 decenia geleden had ik het grote genoegen te denken dat ik misschien nooit meer dezelfde zou zijn of zelfs zou sterven bij een nakende zware hersenoperatie.

Mocht het hier eindigen, was ik dan compleet met mijn leven, is het de moeite geweest, was het dit wat ik hier kwam doen, was mijn rol op deze aarde beperkt tot een luttele 16 jaar?


Dit zette een ongekend onderzoeksproces in werking waarbij ik mezelf niet meer kon vinden, enkel aspecten over mezelf, herinneringen en ervaringen. Plots vroeg ik me af wie/wat die 'Ik' is die bewust is van alle aspecten, herinneringen, gedachten, logica en gevoelens.


De inzichten, herlderheid en gelukzaligheid die toen opkwam, wens ik echt iedereen toe. Het werd mijn grootste passie om de diepere waarheden in dit bestaan, en alle grote levensvragen te doorgronden. Ik ben te rade gegaan in talloze boeken, wereldfilosofiƫn, religies, wetenschap, 'verlichte' meesters, bizare theoriƫn en vooral diepe reflectie en zelfonderzoek.

Met veel plezier, wil ik jou leiden naar de drempel van je eigen geest en deze inzichten met jou delen in de overtuiging dat het ook jou ongekend zal dienen en een gigantische boost geven aan je levensvreugde en veerkracht.